هشدار قاطع سئول به کره‌شمالی: آماده پاسخ پشیمان‌کننده هستیم (۱۲ دی ۱۴۰۳) ممنوعیت دریافت هدایای شخصی توسط شهرداران و دهیاران مراسم سالگرد شهادت سپهبد حاج قاسم سلیمانی با سخنرانی رهبر معظم انقلاب اسلامی آغاز شد (۱۲ دی ۱۴۰۳) | حضرت آیت الله خامنه ای: راهبرد همیشگی شهید سلیمانی احیای جبهه مقاومت بود + فیلم و عکس ادامه بررسی طرح اصلاح قانون انتخابات شورا‌ها در صحن علنی امروز مجلس (۱۲ دی ۱۴۰۳) جنایات نظامیان انگلیسی در افغانستان و سوریه زیر ذره بین انتخاب شهید یحیی سنوار به عنوان شخصیت برگزیده جهان عرب در سال ۲۰۲۴ حمایت مالی ۲۲ میلیارد دلاری آمریکا به رژیم صهیونیستی از ابتدای جنگ غزه سازمان ملل هشدار داد: فروپاشی قریب‌الوقوع نظام بهداشتی غزه رژیم صهیونیستی ۱۰۹۱ نوزاد فلسطینی را در غزه به شهادت رساند پنجشنبه (۱۳ دی ماه ۱۴۰۳)، اول ماه رجب خواهد بود پرونده ناترازی‌های اصلی کشور روی میز نشست سران قوا بالگرد «بلاک هاوک» رژیم صهیونیستی واژگون شد (۱۱ دی ۱۴۰۳) نخست‌وزیر عراق هفته آینده به ایران می‌آید (۱۱ دی ۱۴۰۳) انفجار در یکی از بازار‌های حلب سوریه (۱۱ دی ۱۴۰۳) تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران (۱۱ دی ۱۴۰۳) استاندار خراسان رضوی: وضع اقتصاد امروز ناشی از تصمیمات سیاسی است دادستانی تهران دستور فروش ۶ هزار تن چای دبش را صادر کرد پزشکیان: معیار انتخاب ما برای مدیران، قومیتی یا جناحی نبوده است خانواده شهید ابومهدی المهندس با رهبر انقلاب دیدار کردند رهبر انقلاب اسلامی به مناسبت سالگرد شهادت سردار قاسم سلیمانی، فردا (۱۲ دی ۱۴۰۳) سخنرانی خواهند کرد پزشکیان: جلوی قاچاق روزانه چند میلیون لیتر سوخت را خواهیم گرفت مخالفت وزارت کشور با تمدید دوره فعلی شوراها آیت‌الله علم‌الهدی: مجلس حساس‌ترین نقطه برای فتنه‌انگیزی و نفوذ دشمن است | توهین به مقدسات دینی، علت حضور پرشور مردم در نهم دی‌ماه پیام رهبر انقلاب اسلامی به نشست افق تحول رسانه ملی سفیر صربستان در تهران با وزیر دفاع دیدار کرد بلاروس از ایران برای نظارت بر انتخابات ریاست جمهوری این کشور دعوت کرد واکنش قالیباف به تذکری مبنی بر چرایی عدم ابلاغ قانون عفاف و حجاب قالیباف قانون «اصلاحات ضمائم معاهده بین‌المللی جلوگیری از آلودگی دریا» را ابلاغ کرد (۱۱ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

انتقاد قالیباف از وضعیت گرانی‌ها | دولت و مجلس باید در کنار هم مشکلات را حل کنند

  • کد خبر: ۱۰۵۹۹۵
  • ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۸:۴۰
انتقاد قالیباف از وضعیت گرانی‌ها | دولت و مجلس باید در کنار هم مشکلات را حل کنند
رئیس مجلس با تأکید بر اینکه در مقابل مشکلات نمی توان به مردم گفت که این موضوع مربوط به دولت بوده و به مجلس ربط ندارد گفت:مجلس و دولت در کنار هم باید مشکلات را حل کنند چون مردم برای حل مشکلاتشان فرقی بین مجلس و دولت قائل نیستند.

به گزارش شهرآرانیوز، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست خود با معاونت‌های پارلمانی دولت امروز (یکشنبه، ۴ اردیبهشت) با تأکید بر اینکه هیچ‌زمانی ضرورت هماهنگی میان مجلس و دولت به اندازه امروز نبوده است، گفت: امروز جبهه انقلاب در شرایطی قرار دارد که محکوم به موفقیت است. موفقیتی که انقلاب، کشور و مردم به آن نیاز دارند البته بار‌ها بر این موضوع تأکید کرده‌ام که هماهنگی میان مجلس و دولت به تنهایی کفایت نمی‌کند یعنی لازم است، اما کافی نیست.

وی با بیان اینکه هماهنگی بسیار قابل اهمیت است، اما آن هماهنگی ارزشمند است که منجر به هم افزایی شود افزود: هر هم افزایی دارای یک ذینفع است و در اینجا بدون شک مردم باید از تصمیمات مجلس و دولت ذی‌نفع باشند.

رئیس مجلس عنوان کرد: ذینفع بودن مردم بسیار مهم است بنابراین هرکار مهم و یک فرصت بزرگ می‌تواند یک تهدید بزرگ هم باشد. هرکجا بایستید مخالفان سفت و سختی وجود دارد که منافع آن‌ها در تضاد با این راهبرد است. براین اساس آن‌ها به صورت مرتب تلاش خواهند کرد تا این موضوع مهم یعنی منتفع شدن مردم اتفاق نیفتد.

نماینده تهران در مجلس عنوان کرد: یکی از مسائل مهم و مورد توجه سیاست‌های کلان قانونگذاری است که بحث تنقیح قوانین در این میان از موضوعات بسیار مهم و اثرگذاری است که در حال بررسی آن هستیم، البته طی سال‌ها بحث تنقیح قوانین در مجلس انجام می‌شده، اما اکنون به این موضوع پی برده ایم که از این مسیر به نتیجه نمی‌رسیم، زیرا اقداماتی که افراد انجام می‌دهند ممکن است دچار خطا‌هایی باشد، بنابراین حدود ۴ ماه است که از طریق هوش مصنوعی در حال تنقیح ۱۲ هزار قانون هستیم تا قوانین در یک طبقه بندی به روز شده به جامعه ارائه شود.

قالیباف با اشاره به برنامه ریزی مجلس برای توجه جدی به حوزه نظارت و تعیین جلسات روز‌های سه شنبه صحن علنی به دستورکار‌های نظارتی، تأکید کرد: اگر در جایی نیاز به نظارت باشد این وظیفه مجلس است که در نظارت بر اجرا و پیگیری قانون وظایف خود را انجام دهد البته این کار هم منصفانه، اخلاق‌مدارانه و در جای خود انجام خواهد شد.

وی با تأکید بر اینکه مردم در شرایط سختی به سر می‌برند و اکثر آن‌ها کاری به مجلس و یا دولت به تنهایی ندارند، گفت: در شرایط فعلی در صورت هر موفقیتی، آن را به پای مجلس و دولت می‌نویسند و در صورت شکست نیز باز این گونه خواهد بود. به تمام معنا به جهت کارکردی، رویکردی و باور‌ها در یک قایق نشسته‌ایم و باید همه به یک سمت پارو بزنیم و صورت هدف‌گذاری درست، انرژی به بیراهه نخواهد رفت.

وی ادامه داد: وضع گرانی‌ها در کشور غیرقابل دفاع شده است. آیا می‌توانیم به مردم بگویم که این موضوع مربوط به دولت بوده و به مجلس ربط ندارد. منهای اینکه گفتن چنین صحبتی را وجدان ما اجازه نمی‌دهد در صورت بیان آن نیز مردم این سخنان را قبول نخواهند کرد.

رئیس قوه مقننه کشورمان بیان کرد: مجلس و دولت در کنار هم باید مسائل را پیش ببرند و با این نگاه باید مشکلات مردم را حل کرد.

سید محمد حسینی؛ معاون امور مجلس رئیس جمهور نیز در این نشست ضمن قدردانی از قالیباف برای برگزاری این نشست و تلاش‌های شبانه روزی و مدیریت جهادی ایشان برای پیشبرد امور و مسائل مهم میان دولت و مجلس گفت: معاونت‌های پارلمانی در کنار وظایف خود، سفر‌های استانی را نیز داشته‌اند و آن‌ها تاکنون ۳۱ سفر به حداقل ۵۰ شهر انجام داده‌اند. معاونان پارلمانی دولت تلاش کرده‌اند تا وزرا و رئیس جمهور در دسترس نمایندگان مجلس باشند و در جریان مشکلات و مسائل کشور از نگاه وکلای ملت قرار گیرند، البته گاهی اوقات محدودیت‌هایی هم وجود دارد، اما تلاش شده در این میان کم کاری نشود.

وی بیان کرد: گلایه‌هایی از سوی نمایندگان مطرح می‌شود که این موضوع بیانگر وجود مشکلات و مطالبات گسترده مردم در حوزه‌های انتخابیه است و مردم توقع دارند تا کار‌های بر زمین مانده ۸ سال گذشته در این دولت انجام شود.

حسینی ضمن تأکید بر اینکه مرز اجرا و نظارت و مصادیق آن باید کاملا شفاف شود، گفت: معاونان پارلمانی در دولت حافظ منافع مجلس نیز هستند و بار‌ها و بار‌ها تلاش کرده اند تا مشکلات بیان شده از سوی نمایندگان را حل کنند.

معاون امور مجلس رئیس جمهور گفت: به استانداران سفارش کردیم تا با مجمع نمایندگان مجلس جلساتی را برگزار کنند و تلاش می‌کنیم تا تعامل میان دولت و مجلس به خوبی پیش برود.

وی با اشاره به وجود طرح‌ها و لوایح مشابه و گسترده در مجلس گفت: گاهی در خصوص یک موضوع دو یا سه طرح وجود دارد که بهتر است نمایندگان صبر کنند تا لایحه در آن خصوص به مجلس ارسال شود. البته می‌توان با محوریت لوایح، طرح‌ها و لوایح ارسالی در مورد یک موضوع را تجمیع کرد.

در ادامه قاسم جعفری؛ معاون امور نظارت و هماهنگی در معاونت پارلمانی ریاست جمهوری گفت: با توجه به انتظار مردم و مقام معظم رهبری از دولت و مجلس انقلابی، ما محکوم به موفقیت هستیم و دراین راستا باید همدلی و راهبرد درست وجود داشته باشد. معاونت‌های پارلمانی در تصمیم‌سازی کشور اثرگذار بوده و نیاز به تقویت دارند.

وی افزود: مقام معظم رهبری فرموده‌اند، نشست‌های علمی میان دولت و مجلس برگزار شود و در این زمینه می‌توان بر روی مرز بین اجرا و نظارت به صورت علمی‌تر بررسی‌هایی را انجام داد.

علی ادیانی معاون امور تقنینی معاونت امور مجلس نیز در ادامه گفت: طرح‌ها و لوایحی با مضامین مشترک در کمیسیون‌های مجلس وجود دارد که تجمیع آن‌ها با محوریت لوایح بسیار حائز اهمیت است.

وی با اشاره به ابلاغ سیاست‌های کلی قانونگذاری نظام در سال ۱۳۸۹ اظهار کرد: بند‌های مهمی برای تعیین تکلیف میان دولت و مجلس در این سیاست‌های کلی وجود دارد که در صورت موافقت رئیس مجلس می‌توان کارگروه مشترکی را برای بررسی مسائلی از جمله طرح‌ها و لوایح، تطبیق آن‌ها با قوانین و ... تشکیل داد تا پیش از اعلام وصول طرح‌ها و لوایح چکش‌کاری‌های لازم در خصوص آن‌ها انجام شود.

معاون امور تقنینی معاونت امور مجلس بیان کرد: بدنه کارشناسی بسیار خوبی در دولت وجود دارد که می‌تواند به امر قانونگذاری در مجلس کمک کند و نمایندگان همان‌گونه که از نظرات مرکز پژوهش‌های مجلس استفاده می‌کنند، می‌توانند از نظرات کارشناسی دولت نیز استفاده کنند. ۱۹۴ طرح و ۱۷۷ لایحه در مجلس وجود دارد که تجمیع آن‌ها می‌تواند به پیشبرد امور بسیار کمک کند.

علی‌رضا بیگدلی معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان وزارت امورخارجه نیز در این نشست ضمن تاکید بر اینکه بدنه اداره مجلس شورای اسلامی تکیه گاه مهمی برای ما است، گفت: همکاری‌های علمی و مطالعاتی دولت و مجلس در حوزه سوال، طرح، لوایح و ... در حال انجام است و بدنه کارشناسی وزارتخانه‌ها می‌تواند در تقویت بنیه علمی و تخصصی نمایندگان مفید واقع شوند.

وی تصریح کرد: حدود ۶ میلیون جمعیت ایرانیان خارج از کشور است که متاسفانه هیچ نماینده‌ای در مجلس ندارند به همین دلیل شورای عالی ایرانیان در وزارت امورخارجه می‌تواند در موضوع ایرانیان خارج از کشور به مجلس کمک کند، همچنین تلاش کرده‌ایم تا برای تقویت دیپلماسی امور پارلمانی، ارتباط نمایندگان را با سفارتخانه‌های خودمان به عنوان دیده بان وزارت خارجه نزدیک‌تر کنیم.

ضرغام صادقی، معاون امور مجلس، حقوقی و استان‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ضمن تقدیر از اقدامات رئیس مجلس، گفت: ما رشادت‌های شما را در دوران جوانی در دفاع مقدس فراموش نمی‌کنیم که شما در آن سن کم به عنوان یک فرمانده مقتدر بسیار نقش آفرینی کردید.

وی تاکید کرد: این درس قرآنی است و ما صمیمانه از زحمات شما در تمامی امور به ویژه مدیریت مجلس تشکر می‌کنیم، هرچند افرادی هستند که می‌خواهند زحمات شما را نادیده بگیرند.

هادی قوامی، معاون پارلمانی وزارت امور اقتصاد و دارایی با اشاره به ارائه لایحه برنامه پنجساله هفتم توسعه به مجلس، گفت: همدلی مجلس و دولت برای بررسی این سند تحولی بسیار مهم است، ۱۰۲۳ اقدام باید در این زمینه انجام شود و در این میان ۱۳۴ چالش شناسایی شده و نیازمند یک تحول اساسی کوتاه مدت تا پایان ۱۴۰۱ و بلندمدت برای دولت سیزدهم هستیم. این سند تحولی زبان مشترک مجلس و دولت برای رفع مشکلات در حوزه‌های بیکاری، اشتغالزایی، بانکی و ... خواهد بود.

محمدجواد حاجی حسینی، معاون حقوقی و امور مجلس وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در ادامه جلسه گفت: گاهی اوقات در یک روز و یک ساعت از وزیر صمت برای حضور در سه کمیسیون دعوت می‌شود و که این نیاز به برنامه ریزی دقیق‌تر کمیسیون‌ها دارد.

سردار رضا طلایی نیک معاون پارلمانی وزیر دفاع در ادامه این نشست، ضمن تاکید بر اینکه تعامل میان دولت و مجلس یک جاده دو طرفه است، گفت: شاهد هستیم تعداد طرح‌ها از لوایح در مجلس پیشی گرفته و تعداد سوالات و تذکرات نیز بسیار افزایش یافته است و می‌توان این موضوع را نشانه مطالبات اجتماعی دانست.

قاسم احمدی لاشکی، معاون پارلمانی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه وجود یک معاونت پارلمانی مقتدر به نفع مجلس است، گفت: باید بین معاونت‌های پارلمانی، معاونت‌های حقوقی و دیگر معاونت‌ها با بخش استان‌ها ارتباط مستقیمی وجود داشته باشد و در صورت عدم ایجاد ارتباط میان این دو، معاونت‌های پارلمانی به اهداف مشخص شده نشان نخواهند رسید.

وی تاکید کرد: مکاتبات بسیار پراکنده‌ای از سوی نمایندگان مجلس با دولت انجام می‌شود که اگر این مکاتبات از طریق سامانه و اتوماسیون انجام شود، می‌تواند بسیاری از مشکلات را در این میان حل کند.

حسنعلی غفاری، معاون پارلمانی وزارت بهداشت و درمان نیز در ادامه جلسه خواستار اصلاح فرایند سئوال از وزا با اصلاح آئین نامه داخلی مجلس شد.

معاون پارلمانی وزارت اطلاعات نیز با اشاره به هزینه بر بودن تحقیق و تفحص‌ها در مجلس، گفت: مرکز پژوهش‌های مجلس می‌تواند بررسی کند چه میزان از تحقیق و تفحص‌ها در ادوار مختلف مجلس نتیجه بخش بوده است، بسیاری از این تحقیق و تفحص‌ها با وجود صرف هزینه‌های کلان به نتیجه نرسیده اند در صورتی که با ارائه برخی گزارش‌ها دستگاه‌های نظارتی می‌توانند کار خود را در این میان انجام دهند.

وی تاکید کرد: همچنین معاونت‌های پارلمانی بازوی کار مجلس هستند و می‌توانند به مدیریت روابط میان دولت و مجلس کمک کنند.

فتحعلی زاده، معاونت پارلمانی حوزه علمیه قم نیز در این جلسه ضمن اشاره به اینکه امسال صدمین سال تاسیس حوزه علمیه قم به دست آیت الله حائری یزدی است، گفت: نقش حوزه‌ها معلوم بوده و یکی از برکات وجود حوزه‌های علمیه پیروزی انقلاب اسلامی است. معاونت پارلمانی حوزه علمیه در سال ۱۳۸۰ ایجاد شد که در این مدت این معاونت موجب شده تا روابط میان مجلس و حوزه علمیه قم تقویت شود.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->